dinsdag 29 mei 2018


Hallo,Hier zijn we weer om jullie onze belevenissen te vertellen.  We weten dat jullie er zitten op te wachten!

Gisterenavond moesten we jammer genoeg Zoé naar huis laten gaan wegens hoge koorts. We hopen dat ze snel beter is.

Na een stralende zon gisteren kon ook hier het onweer deze nacht niet uitblijven.  Weinigen hebben er echter iets van gemerkt!

Deze morgen was het voor sommigen al vroeg ochtend.  Van zodra de douches van de juffen liepen, waren ook de eerste stemmetjes te horen, reeds vanaf kwart over zes dus...

Na een stevig ontbijt (maar liefst 9 broden) trokken we onze stapschoenen aan en maakten we ons met het derde leerjaar klaar om de tram te nemen.

De tram bracht ons onder een bewolkte hemel richting domein Raversijde waar zeer enthousiaste gidsen ons meenamen 600 jaar terug in de tijd in het hergeconstrueerde vissersdorp.

Het vierde leerjaar sprong ondertussen op de overzet om de Mercator te bezoeken.

Sommigen waanden zich echte matrozen en zagen een zeemansleven volledig zitten.

Terug in Duin en Zee mochten we meteen aanschuiven voor een lekkere broodmaaltijd.

Volgens de koks hebben onze kinderen een heel gezonde eetlust.  De bodem van de potten was het bewijs. Eventjes op adem komen, bijpraten en alweer klaarmaken voor de volgende uitstap.

We werden opgewacht door 2 begeleidsters van Horizon Educatief.

Het derde leerjaar beleefde de wonderlijke wereld van zand en hoe nuttig zand is en hoe creatief je ermee kan bezig zijn. We maakten ook leuke knikkerbanen. Check hiervoor zeker eens de filmpjes op de schoolsite bij de foto’s van het 3e leerjaar.

Het vierde leerjaar was even ‘buiten westen’. Met deze activiteit werden ze heel ervaren kaartlezers.Het vieruurtje was voor de meesten een lekkere verpozing.

Daarna trokken we opnieuw de duinen in want we kregen er echt niet genoeg van!

Daar hadden we immers nog een belangrijke taak te verrichten.

We moesten voor het moordspel Cluedo als echte detectives aan het werk gaan én in de duinen zoeken naar: moordenaar, slachtoffer, getuige, moordwapen, plaats en tijdstip van de moord, alsook beroep en nationaliteit van het slachtoffer.

Juf Nina , juf Debbie en juf Sylvie maakten het de kinderen om beurten niet gemakkelijk want ze probeerden het spel te saboteren.  Sommigen liepen echt de longen uit hun lijf.

En we waren trots op de vele enthousiaste speurders. Het avondmaal, frietjes met stoofvlees en groenten, smaakten overheerlijk.  Het ijsje vulde de laatste gaatjes.

Na de verfrissende douche volgde nog een uurtje speelplezier en met de film ‘helden van de zee’ werden de kinderen rustig om in de slaapzak rollen.

Het is nu half 10.  De kinderen liggen een kwartiertje in bed en velen vertrokken reeds naar dromenland.

Ouders, het moet gezegd, het mooie weer maar bovenal het enthousiasme, het flink luisteren van de kinderen en de manier waarop ze samen plezier maken en elkaar helpen, zorgt ervoor dat dit een fantastische zeeklas is.

We zijn er van overtuigd dat ook morgen nog een toffe dag wordt.Vergeet zeker niet om de foto’s te bekijken bij de klassen 3 en 4.  Bij beide klassen zijn het andere foto’s die ook vaak alle kinderen belichten.Morgen vind je hier geen verslagje terug.  Dan zullen jullie het zeker graag van je kinderen zelf horen.


Vele groeten van heel trotse leerkrachten!

6 opmerkingen:

 1. Wauw zo’n mooi verslag! Als ik hier zo lees was het een SUPERDAG! Ik denk dat er hier eentje (Aline) zal jaloers zijn als ze het zal lezen. Ze zullen morgen idd veel te vertellen hebben. Kijk er al naar uit! Spijtig voor zoé’tje. Veel beterschap voor haar. Nie zo plezant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annelies De Lille29 mei 2018 om 22:35

  Het ziet er daar geweldig plezant uit! Ik wil ook op zeeklas ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je juffen voor het uitgebreide verslag !
  we zullen veel leuke verhalen horen van onze kids.
  Dank je wel en nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mammie Lut van Andreas en Lisa Buyse30 mei 2018 om 11:30

  Amaai, jullie begeleiders doen het super! Zo een immense verslagen. Ik ben blij dat de kinderen goed luisteren, enthousiast zijn en vooral goed slapen.
  Spijtig dat Zoé naar huis moest! Ik kon het niet nalaten dit bericht te sturen om jullie te "proficiateren"

  BeantwoordenVerwijderen